ارتباط موثر و کارآمد با دیگران را با راهکار های پروماگ تجربه کنید.
داشتن ارتباط موثر را می توان یکی از دلایل موفقیت انسان دانست. هر انسانی که بتواند با خود، دیگران و حتی اشیاء اطراف خود ارتباط بهتری برقرار کند، زندگی شاد تر با مولفه های بیشتری از موفقیت را خواهد داشت. نیاز به داشتن ارتباط موثر، امروزه بیشتر از گذشته به چشم می آید. اگر دیروز پدران و مادران ما، در روستا یا محله ی خود شناس بودند و تنها با چندین نفر از افراد خاصی ارتباط داشتند، امروز ما باید با هزاران و بلکه میلیون ها نفر ارتباط موثر و مفیدی برقرار سازیم. مجله ی آنلاین پروماگ در این محتوا سعی دارد در مورد داشتن ارتباط موثر و کارآمد با اطرافیان به شما پیشنهاداتی بدهد، که در نهایت منجر به آرامش بیشتری در زندگی فردی و اجتماعی شما خواهد شد.
ارتباط موثر به چه معناست:
با برقراری ارتباط موثر با اطرافیان می توانیم عقاید، خواسته ها و هیجانات خود را ابراز کرده و احساس رضایت در زندگی حاصل نماییم. ارتباط با اطرافیان ممکن است کلامی و یا غیر کلامی باشد، و در هر صورت می تواند در بهبود عملکردهای اجتماعی مفید باشد.
ارتباط خوب و موثر می تواند به برقراری آرامش به شما کمک کند و بتوانید آسایش روانی بیشتری را در زندگی تجربه کنید. داشتن ارتباطات موثر انسان با دنیای بیرون و درون از خود، یکی از نشانه های بارز هوش هیجانی بالا ست.
به شما پیشنهاد می دهیم مقاله ای مرتبط با این محتوا را در بخش آموزش پروماگ مطالعه نمایید.
برای داشتن ارتباط موثر با دیگران چه راهکار هایی هست؟
برای دستیابی به ارتباط موثر ، سالم و آرام بخش کلامی و یا غیر کلامی، علاوه بر داشتن باورهای مناسب لازم است روش های برقراری ارتباط موثر با دیگران را فرا گرفت:
شناخت باعث بهبود ارتباط با دیگران می شود:
شناخت و آگاهی از خود و طرف مقابل و همچنین توجه داشتن به تفاوت های فردی باعث می شود که ارتباط موثر و سالم تری با مخاطبین برقرار کنیم و مسیر ارتباط موثر را به درستی طی نماییم.
نحوه نگرش ما در ارتباط با دیگران موثر است:
دیدگاه و نحوه نگرش ما می تواند ارتباط ما با دیگران را بسازد، ترمیم کند و یا تخریب نماید. اگر بر روی نکات مثبت طرف مقابل تمرکز کنیم، برداشت های ما احتمالا محبت و صمیمیت خواهد بود و اگر به نکات منفی بیشتر توجه کنیم، دوری، نفرت از آن حاصل خواهد شد.
رازداری یکی از رموز موفقیت در ارتباطات است:
در ارتباط با دیگران رازدار باشید. از بیان رازها و مسائل شخصی خود به دیگران اجتناب کنید. همچنین سعی نمایید که پرسیدن سوال های خصوصی و شخصی در مورد دیگران بپرهیزید و وارد حریم خصوصی دیگران نشوید.
مهارت گوش فرا دادن را بیاموزیم:
گوش دادن فعال به حرف های طرف مقابل، یک مهارت و هنر ارتباطی است. برای این کار لازم است موقع صحبت کردن مخاطب، به صورت هوشمندانه به حرف های او گوش دهیم و به چشم های او نگاه کنیم. با حرکات بدن و صورت به مخاطب نشان دهیم که مشتاق شنیدن حرف هایش هستیم.
بیش اندازه اظهار دانش نکنیم:
اگر از دانسته های خود بیش از اندازه در کلام استفاده نمایید، ممکن است نا خواسته حس بی ارزشی به مخاطب القا شود. برای نفوذ بیشتر بر روی مخاطبان و برقراری ارتباط موثر ، باید حس ارزشمندی و مهم بودن را در آن ها تقویت نمایید.
روشن و واضح سخن بگوییم:
حرف و منظور خود را به صورت واضح و شیوا بگویید و از گفتن منظورتان به صورت غیر مستقیم بپرهیزید. زمانی که منظور خود را واضح بیان نمی کنیم، ممکن است مخاطب در تفهیم منظورمان دچار اشتباه شود و سوتفاهم در رابطه به وجود بیاید.
به دیگران راه حل ارائه ندهیم:
اگر چه نوع دوستی و کمک به اطرافیان زیباست ، اما تا زمانی که کسی از شما درخواست کمک و نیاز نکرده است، از ارائه دادن راه حل و دستور العمل به او بپرهیزید. این نکته را در نظر داشته باشید که نصیحت کردن و قضاوت کردن دیگران در صورتی که خودشان احساس نیاز نکرده باشند، از موانع ارتباطی است.
مسئولیت کارهایمان را در ارتباطات بپذیریم:
قبول مسئولیت از نشانه های بلوغ است. انسان بالغ، سهم خود را از یک پیش آمد اشتباه می پذیرد و آن را بر گردن دیگران نمی اندازد.
اگر از دیگران به دلیلی ناراحت شده یا رنجیده اید، ناراحتی خود را با روش درست به طرف مقابل ابراز کنید تا به نتیجه مطلوب برسید. طرف مقابل را به طور مستقیم، مقصر ندانید و سرزنش نکنید.
موقعیت مکانی و زمانی را در نظر بگیریم:
به روحیه طرف مقابل توجه کنید و زمان و مکان گفتگو را در نظر بگیرید. هرگز در زمان نامناسب با دیگران ارتباط برقرار نکنید.
تماس چشمی در ارتباط غیر کلامی موثر است:
حین مصاحبت با مخاطب با او تماس چشمی برقرار کنید. تماس چشمی موثر می تواند ارتباط موثر شما را با اطرافیان بهبود ببخشد.
با زبان بدن، به مخاطب سیگنال مثبت بفرستیم:
در ارتباط با مخاطب، تاثر، تعجب، خوشحالی یا غم را با حالت چهره به مخاطب نشان دهید. ارتباط غیر کلامی به وسیله زبان بدن، می تواند تاثیر زیادی در بهبود روابط ما داشته باشد. به مخاطب نشان دهید که او را درک می کنید و غم یا شادی او را می فهمید.
در حد توان به نیاز های مخاطب توجه کنیم:
توجه به نیاز های اطرافیان مانند نیازهای زیستی، روانی و اجتماعی دیگران باعث می شود، ارتباط بهتری با دیگران برقرار سازیم. بهترین راه برقراری ارتباط موثر با دیگران توجه به نیازهای آن هاست. هرگاه به نیاز انسان توجه شود، حس ارزشمندی در او تقویت می کند.
سخن پایانی:
داشتن ارتباط سالم، یکی از نیازهای اساسی بشر امروز محسوب می شود. بدون ارتباط موثر ، سالم و مفید نمی توانید آرامش را در زندگی تجربه کنید و دچار بحران خواهید شد. بنابراین لازم است با برقراری ارتباط موثر با دیگران، به آرامش زندگی خود کمک کنید و روابط خود را با دیگران بهبود بخشید. امیدواریم این محتوا برایتان سودمند باشد و بتوانید از مطالب آن در ارتباطات خود استفاده کنید.
بخشی ازین محتوا از کتاب رفتارهای آرام بخش ، نوشته: امیر ملک محمودی و فاطمه ملکی برداشت آزاد شده است.