دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

کسب و کار

معرفی جعبه تقسیم و کاربرد های آن

مقدمه:

جعبه تقسیم یا همان جانکشن باکس جعبه ای است؛ که در خانه و ساختمان ها یافت می شود. در واقع این جعبه نقش حفاظتی دارد. از سیم های برق ساختمان در برابر خطرات متعدد محافظت می کند. در جعبه برق، سیم کشی برق ساختمان به یکدیگر متصل شده و در همانجا انشعابات سیم های برق به کل ساختمان پخش می شوند. جعبه های تقسیم تقریبا در تمامی خانه ها و ساختمان های دارای سیم کشی برق یافت می شوند. در واقع این جعبه مانند یک منبع عمل کرده که سیم کشی برق بخش های مختلف ساختمان در آن متمرکز می شود. استفاده از جعبه برق از نظر حفاظتی و امنیتی بسیار توصیه شده می باشد. چرا که این جعبه از سیم های برق ساختمان در برابر هرگونه تهدید خارجی محافظت می کند. علاوه بر آن، با کمک جعبه های تقسیم برق، سلامت افراد در برابر برق گرفتگی و خطرات آن حفظ خواهد شد.

مهم ترین علل استفاده از جعبه برق:

نوشته های مشابه

استفاده از جعبه تقسیم در سیستم برق کشی ساختمان بسیار رایج است. موارد زیر برخی از مهم ترین علل استفاده از جعبه برق را بیان می کنند:

  • با کمک جعبه های تقسیم می توان سیستم برق کشی در ساختمان را به طور موثری سازماندهی کرد.
  • استفاده از جعبه برق در سیم کشی ساختمان سبب می شود؛ که از کابل و سیم های برق در برابر هرگونه عامل خارجی محافظت شود. عوامل خارجی مانند رطوبت، گرد و غبار و جانوران کوچک می توانند به سیم های برق آسیب وارد کنند و در موارد شدید، سبب ایجاد اختلال در سیستم برق کشی ساختمان می شوند. در نتیجه وجود جعبه برق برای سیستم برق کشی، از ایجاد این موارد جلوگیری می کند.
  • مهم ترین علت استفاده از جعبه های تقسیم، حفظ جان افراد است. زیرا با استفاده از این جعبه و قرار گرفتن سیم کشی ها درون آن، دیگر افراد به طور مستقیم با سیم های برق تماس ندارند.
  • به کار بردن جانکشن باکس برای سیم کشی های برق ساختمان، از انتشار و انتقال آتش به سیم های برق جلوگیری می کند. در صورت نصب صحیح جعبه و جایگذاری آن، دیگر آتش و موارد این چنینی به سیم های برق راه پیدا نخواهند کرد.
  • نظم دهی به سیم های برق ساختمان یکی از دلایل مهم استفاده از جعبه های تقسیم می باشد. با کمک این جعبه می توان به سیم های برق نظم داد و از در معرض دید قرار گرفتن آنها جلوگیری کرد.

انواع جعبه های تقسیم:

تنوع جعبه های تقسیم برق بسیار زیاد است. هر کدام از نوع جعبه های تقسیم دارای برخی از ویژگی ها هستند. انتخاب هر کدام، به شرایط ساختمان و کاربرد جعبه برق بستگی دارد.

  • جعبه پلاستیکی: این جعبه های تقسیم نارسانا هستند و گزینه بسیار خوبی برای جمع کردن سیم های برق ساختمان می باشند. جعبه های پلاستیکی تقسیم در برابر حرارت، رطوبت، نور آفتاب و … بسیار مقاوم هستند. بنابراین شما می توانید حتی از این نوع از جعبه های برق در محیط های خارج از ساختمان نیز استفاده کنید. جعبه های نوع PVC و ABS از انواع دسته های پلاستیکی می باشند.
  • جعبه فلزی برق: جعبه های فلزی می توانند انتخاب دیگری برای جعبه های تقسیم باشند. میزان مقاومت و استحکام بالای جعبه های فلزی همواره مطرح است. یک نکته مهم در استفاده از جعبه های فلزی به عنوان جعبه برق باید همواره مورد توجه قرار گیرد. اینکه جعبه های فلزی رسانا هستند و لازم است در استفاده از آنها، آنها را به زمین متصل کنید. در این صورت تخلیه الکتریکی به زمین صورت گرفته و خطری وجود نخواهد داشت. عدم توجه به این موضوع ممکن است خطر آفرین باشد و باعث برق گرفتگی شود.
  • جعبه فایبرگلاس: در ساخت جعبه های تقسیم برق می توان از فایبرگلاس نیز استفاده کرد. جعبه های فایبرگلاس هم ویژگی جعبه های فلزی و هم ویژگی جعبه های پلاستیکی را دارند. از آن نظر که این جعبه ها دارای استحکام بسیار بالایی هستند و همچنین نارسانا نیز می باشند. در نتیجه یک گزینه بسیار خوب هستند. علاوه بر این موارد جعبه های فایبرگلاس مقاومت بسیار خوبی در برابر حرارت و دمای بالا دارند.
انواع جعبه تقسیم
جعبه برق دارای انواع مختلفی است.

انتخاب جعبه برق مناسب:

برای انتخاب جعبه تقسیم مناسب، در ابتدا لازم است به میزان سیم کشی برق و محل مورد نظر خود توجه کنید. مشخص شدن محل نصب می تواند به شما کمک کند تا جعبه مناسب را با ویژگی های خوب انتخاب کنید. برای انتخاب جعبه برق لازم است به نوع آن نیز توجه کنید؛ که از چه جنسی ساخته شده است. نکته مهم دیگر در انتخاب جعبه های تقسیم، استاندارد IP در آنها می باشد. جعبه های تقسیمی که IP های مختلف دارند؛ یعنی در برابر رطوبت و گرد و غبار بسیار مقاوم هستند. بهتر است جعبه برق را با اندازه و سایز مناسب انتخاب کنید. اندازه جعبه های تقسیم باید متناسب با میزان سیم کشی ها و ترمینال ها (نقاط اتصال سیم و انشعابات به یکدیگر) باشد.

جعبه تقسیم برق مناسب
انتخاب جعبه برق مناسب، باید بر اساس محیط مورد نظر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا