سبک زندگی چیست؟ انواع سبک زندگی کدامند؟
مفهوم سبک زندگی از جمله مفاهيم علوم اجتماعی است که اخيرا بسيار مورد توجه قرار گرفته است. هزاران سال است که انسانها کوشیدهاند روش زندگی خود را بشناسند و مدیریت کنند و حتی دولتها تلاش میکنند بر روی روش زندگی مردمان خود تأثیر بگذارند. اما تعریف سبک زندگی و مفهوم سازی در مورد آن، نسبتاً جدید است. روش زندگی از آن جهت اهمیت مییابد که میتواند به طور مستقیم بر سلامت فرد تاثیر بگذارد. فردی را تصور کنید که اهمیتی به تغذیه خود نمیدهد. ادامه چنین وضعیتی او را با اضافه وزن و مشکلات مربوط به آن رو به رو خواهد کرد.
سبک زندگی چیست؟
سبک زندگی به معنای شیوه زندگی خاص یک فرد، گروه، یا جامعه است. سبکهای زندگی مجموعهای از ارزشها، شیوههای رفتار، حالتها و سلیقهها در هر چیزی را در برمیگیرد و میتواند به علایق، نظرات، رفتارها و جهتگیری رفتاری یک فرد، گروه یا فرهنگ اشاره کند. سبک زندگی افراد و راهی که برای خود انتخاب میکنند، ارتباط عمیقی با موفقیت آنان در زندگی دارد.
از آنجا که مشاهده رفتار انسانها، همیشه و همه جا امکانپذیر نیست، بسیاری از محققان، ترجیح میدهند به جای رفتارهای افراد، انتخابهای آنان در زندگی روزمره را به عنوان نشانه دست دوم از انواع سبک زندگی مورد بررسی قرار دهند.
تقسیم سبک زندگی یک عمل تجاری است که اطلاعات مربوط به مشتریان را به زیر گروه ها تقسیم و طبقه بندی می کند. این یک روند مداوم است زیرا تغییر جمعیت تغییر می کند و سلیقه ها با گذشت زمان ممکن است متفاوت باشد.
روندهای جدید و تغییرات اجتماعی مشخص می کند که مردم در آینده چه خواهند کرد یا چه می خواهند ، بنابراین مهم است که مراقب چنین تغییراتی باشید و مرتباً رویکردهای بازاریابی خود تعدیل کنید. شما در مجله سبک زندگی بلدشیم میتوانید به موارد مهمی که در ادامه این مقاله هم میخوانید اطلاعات خوبی بدست آورید.
انواع مشاغل مربوط به سبک زندگی
1.روانشناسی و مشاوره
- روانشناس و مشاور کودک
- مشاور خانواده
- مشاوره ازدواج
- روانشناسی بالینی
- کار با بزه کاران و بزه دیدگان
- مشاوره برای انتخاب شغل مناسب
- مشاوره ی تحصیلی
- و…
2. پرستاری،مراقبت و مددکاری اجتماعی
یکی از مواردی که در سایت های فریلنسری مطرح خارجی به چشم میخورد،مددکاری و پرستاری است.این افراد که از سخت کوش ترین انسان های روی زمین هستند،از طریق وبسایت وبوگراف،میتوانند خدماتشان را ارائه دهند.
3.آشپزی (پر مخاطب ترین بخش سبک زندگی)
- آشپزی و آموزش آشپزی از راه دور و همچنین سفارش غذا،یکی از مواردی است که بیشتر افراد با توجه به این که مدت زمان کمی برای آشپزی در خانه دارند و یا این که اصلا آموزشی در این موارد ندیده اند یکی از مسائل مهم در دنیای امروزه است.
- ما در وبوگراف این امگان را برای آشپز های عزیز ایجاد کرده ایم که هم آموزش آشپزی بدهند و هم با نشان دادن نمونه از از غذاهایشان از طریق پست آن به کارفرماها،به عنوان آشپز در مکانی در شهر محل زندگی خودشان،استخدام شوند.
4.آموزش از راه دور(مجازی)
- یکی از پر بازدیدترین و پر مشغله ترین انواع بازاریابی سبک زندگی، این مورد است.
- آموزش آنلاین ازراه دور برای کسانی مناسب است که وقتی برای کلاس رفتن های حضوری ندارند.
- آن ها می توانند از این طریق به نوعی معلم خصوصی جذب کنند.
- معلم های خصوصی هم در هر رشته ای که باشند، میتوانند به عنوان دورکار، در وبسایت وبوگراف عضو شوند.
- بحث ما در اینجا تمام شد اما مقالات ما را حتما دنبال کنید تا با دیگر خدمات ما آشنا شوید.
4 نوع سبک زندگی از دید علم روان شناسی
آدلر یکی از روانشناسان برجسته ٤ سبک زندگی را معرفی کرد و معتقد بود که انسانها برای مقابله با مشکلاتی که در زندگی دارند همچون کار، عشق، ازدواج و ارتباط با دیگران، یکی از این سبکها را انتخاب میکنند:
1. سلطه گر یا حکمران
این افراد علاقه اجتماعی ناچیزی دارند؛ مستقیما به دیگران حمله میکنند، دستور میدهند و مستبد یا بزهکار میشوند.
2. گیرنده
بیشتر افراد این سبک زندگی را انتخاب میکنند. افراد این دسته انتظار دارند همه چیز را از دیگران بگیرند و در نتیجه به آنها وابسته میشوند.
3. اجتنابی
این افراد هیچ تلاشی برای رویارویی با مشکلات زندگی ندارند و با اجتناب از مشکلات، خود را از هر احتمال شکستی دور میکنند. انتخاب این نوع از سبک زندگی ارتباط زیادی با ابتلای افراد به اختلال شخصیت اجتنابی دارد. هر سه نوع سبک زندگی فوق فاقد علاقه اجتماعی هستند.
4. سودمند اجتماعی
این افراد قادر به همکاری با دیگران هستند و در چهارچوب علایق اجتماعی با مشکلات زندگی کنار میآیند.
منظور از علاقه اجتماعی چیست؟
افراد دارای علاقه اجتماعی در هر زمینهای از زندگی تلاش میکنند تا در مسیر اهداف جامعه حرکت کنند. این افراد منافع خود را همگام با منافع جامعه انتخاب میکنند. انتخابهای آنها نه تنها باعث ارتقای خودشان، بلکه پیشرفت جامعه نیز میشود. علاقه اجتماعی با مفاهیمی چون همکاری، روابط اجتماعی، همانندی با گروه، همدلی و غیره ارتباط دارد. علاقه اجتماعی خود به خود پرورش نمییابد.
فرد باید در جو خانوادگی سالم رشد کند، در این صورت حس همکاری، احترام متقابل، اعتماد، پشتیبانی و تفاهم در او پرورش پیدا میکند. افرادی که سبک زندگی سودمند اجتماعی دارند، اغلب سبکهای ارتباطی را نیز به خوبی در خود پروش دادهاند.
نقش انواع سبک زندگی درسلامتی و پیشگیری از بیماریها
همه ما هر روزه نگران سلامتی خود و خانواده مان هستیم و راهکارهایی برای رسیدن به تندرستی و سلامت خود به کار میگیریم، مانند مراجعه به دکتر یا انجام آزمایشها و چکاپهای دوره ای. اما غافل از این که یکی از عوامل مهم ایجاد بیماریهای انسان مرتبط با سبک زندگی ما است. اصلاح سبک زندگی به مفهوم کلی خود از لحاظ روانی و فیزیکی میتواند یکی از بهترین راه های پیشگیری از بروز بیماریهای مختلف در انسان باشد. خوشبختانه امروزه با بالا رفتن اطلاعات جامعه، افراد بیشتری تمایل به بررسی سلامت سبک زندگی خود داشته و در کشورهای توسعه یافته کلینیک ها و مراکز مشاوره در حال گسترش هستند.
6 روش عالی برای بهتر کردن سبک زندگی
با رعایت و بهره گیری از این روشها سبک زندگیتان تغییر خواهد کرد. اگر بعضی از عادتها را کنار بگذارید زندگی رنگ بهتری پیدا میکند. هفت عادت بسیار کوچک از انواع سبک زندگی که به شما آرامش میبخشند به شرح زیر است:
1. مرتب کردن تخت خواب بعد از بیدار شدن
هر چیز را سر جای خودش بگذارید. مهم نیست در طول روز از چه چیزهایی استفاده میکنید، مهم این است که همه چیز را سر جای خودش بگذارید.
2. تمیز کردن خانه قبل از خواب
برنامه روزانه خودتان را یادداشت کنید. برخی افراد فهرستهای طولانی از برنامههای آینده خود تهیه میکنند و جوابی هم نمیگیرند. بهتر است به یاد داشته باشید که نیازی نیست کارهای جزئی را بر روی آن بنویسید.
3. تغییر رژیم غذایی خود و تناسب اندامتان
اضافه وزن، عزت نفس شما را تحت تأثیر قرار میدهد و آثار روانی مخربی را به همراه دارد.
4. خوش بین باشید
یکی از انواع سبک زندگی خوش بین بودن است. بسیاری از افراد همیشه اخمی بر روی چهره و چروکهایی بر روی پیشانی خود دارند. افکار منفی باعث ناراحتی خودتان میشود.
5. با غریبهها هم مانند دوستانتان رفتار کنید.
نیازی نیست برای کسانی که خیلی نمیشناسید مدام اخم کنید و با آنها محتاطانه رفتار کنید. اگر با لبخند و بدون غرض با دیگران صحبت کنید خواهید دید که آنها جذب شخصیت شما خواهند شد و تصمیم میگیرند که به شما کمک کنند.
6. شیک پوش باشید
زمانی که با دوستانتان بیرون میروید، از حالت عادی، شیکتر لباس بپوشید. چرا که خودتان احساس خوبی خواهید داشت.