از کاشت مو چه می دانید ؟
یکی از مهمترین مشخصههای زیبایی که تاثیر به سزایی بر چهره می گذارد، داشتن موهایی سالم است. همانگونه که داشتن موهای سالم و زیبا چهره را جذابتر و گیراتر نشان می دهد، نبود آن نیز از جذابیت فرد می کاهد. بسیاری از افراد به دلایل مختلفی ممکن است دچار ریزش مو شوند و اگرچه ریزش مو هم در مردان و هم در زنان اتفاق میافتد، اما این موضوع در میان مردان شایعتر است. خوشبختانه راههای مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد. یکی از بهترین روشها کاشت مو است. در این مقاله به بررسی عوامل مختلف درباره این موضوع خواهیم پرداخت.
دلایل زیادی برای ایجاد ریزش مو وجود دارد که از میان آنها میتوان به سن، تغییرات هورمونی، بارداری، زمینه ارثی و خانوادگی، استفاده از داروها و یا درمانهای خاص، بیماری، استرس و روش زندگی اشاره کرد.
کاشت مو چیست؟
کاشت مو روشی است که برای درمان ریزش مو استفاده میشود. تکنیکهای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. به طور کلی، برای انجام این کار از موهای موجود در بدن و یا سر فرد متقاضی استفاده می شود. تقریبا در همه آنها پوست قسمتی از سر و یا بدن که دارای فولیکول های موی زیادی است برداشته می شود و به قسمت هایی که دچار ریزش، طاسی و یا آسیب شده باشند، پیوند داده میشود. از روش های جایگزین کاشت مو میتوان به روشهای ترمیمی، پکیج های تقویتی، مزوتراپی و لیزر نیز اشاره نمود. در مورد بهترین روش برای درمان مسئله طاسی و ریزش مو بهتر از با پزشک مشورت کنید.
پیش از کاشت مو، این نکات را در نظر بگیرید
- انتظارات واقع بینانه داشته باشید. اگر موهای شما زیاد نباشد، کاشت مو نمی تواند برای شما موهایی پرپشت را به وجود بیاورد. هرچه موهای باقی مانده ضخیمم تر و متراکم تر باشد، نتیجه کاشت شما بهتر خواهد بود.
- به طور کلی، نتیجه کاشت مو برای موهای ضخیم با رنگ روشن نسبت موهای نازک با رنگ تیره رضایت بخش تر است.
- پس از کاشت مو، ممکن است 9 ماه طول بکشد تا موها شروع به پر شدن کنند.
- افراد سیگاری بیشتر از سایر افراد در معرض عوارض ناشی از جراحی کاشت مو قرار دارند.
- پس از کاشت مو، ممکن است همچنان نیاز به ادامه درمان دارویی داشته باشید.
- وضعیت سلامت جسمی خود را به پزشک اطلاع دهید. وی با معاینه میتواند به شما بگوید که آیا درمان مورد نظر برای شما مناسب است یا نه.
- سابقه پزشکی شما، مانند شرایط جراحی های گذشته و نوع بیهوشی استفاده شده در آنها میتواند در تصمیم نهایی مربوط به عمل کاشت مو تاثیر بگذارد.
- الگوی رشد مو، میزان ریزش مو، سابقه ریزش در خانواده و هرگونه جراحی و یا دارویی که برای این مشکل مصرف کرده اید را باید به اطلاع پزشک برسانید.
- لازم است که نسبت به خطرات و عوارض پس از کاشت مو آگاهی داشته باشید تا بتوانید بهترین تصمیم را در این باره بگیرید.
- هرگونه دارویی که مصرف میکنید و یا اخیرا مصرف کردهاید؛ از جمله داروهای بدون نسخه، مکملهای ویتامینی یا روغنها را باید به پزشک اطلاع دهید.
- هرگونه واکنش آلرژیک به داروها و یا عوارض مختلف ناشی از مصرف آنها و همچنین موارد مربوط به گذشته را با پزشک خود در میان بگذارید.
پیش از انجام کاشت مو، پزشک شما دستورالعملهایی را شامل آنچه که باید در خانه انجام دهید به شما ارائه میکند. بهعنوان مثال، ممکن است نیاز باشد که شما داروی خاصی را مصرف کنید. دقت داشته باشید که لازم است که این دستورالعملها را موبهمو و به دقت انجام دهید.
انتخاب روش کاشت مو
اینکه برای انجام کاشت مو از چه روشی استفاده شود، بسیار حائز اهمیت است. روش های مختلفی از جمله استخراج واحد فولیکولی (FUE)، پیوند واحد فولیکولی (FUT)، جداسازی فولیکولی (FIT)، SUT و … وجود دارد که برخی از آنها قدیمیتر هستند و امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
روش FUT
این روش، یکی از قدیمیترین روشها برای کشت مو است. . در این روش، پس از آنکه جراح قسمت مورد نظر که معمولا از پشت سر انتخاب می شود را به طور موضعی بی حس نمود؛ یک نوار باریک به اندازه 6 تا 10 اینچ را از پشت سر جدا کرده و آن قسمت را بخیه میکند. در مرحله بعد، نوار جدا شده را به قسمتهای کوچکتری تقسیم میکند. این کار به رشد طبیعی موها پس از کاشت کمک میکند. سپس تکههای جدا شده به قسمتهای مورد نظر پیوند داده میشود.
کاشت مو به این روش بین 4 تا 8 ساعت طول میکشد. کاشت مو به روش FUE به نسبت FUT سریعتر انجام میشود و از بیحسی موضعی بهجای بیهوشی استفاده میشود.اگر نیاز است که تعداد زیادی فولیکول مو پیوند داده شود، این روش، ممکن است گزینه بهتری باشد. زمان جراحی و همچنین هزینه کمتر از دیگر مزایای این روش میباشند.
روش FUE
کاشت مو به روش FUE نیز تقریبا مشابه روش FUT میباشد، با این تفاوت که در این روش فولیکولهای مو به طور مستقیم و بدون برش از قسمت مشخص شده برداشته شده و به قسمت مورد نظر پیوند داده میشود. روش FUE نسبت به FUT در حال حاضر رایجتر است.مزایای این روش شامل بهبود سریعتر، درد کمتر، عدم ایجاد زخمهای قابل توجه و استفاده از فولیکولهای مو از سایر قسمتهای بدن میباشد. لازم به ذکر است که از این روش در صورتی که موها متراکم نباشند نیز میتوان استفاده کرد.
روش FIT
در این روش، پس از انجام بیحسی، فولیکولهای مو به صورت تکی از پشت سر فرد به وسیله پانچهای دستی برداشته می شود. سپس به وسیله تیغ های میلیمتری در محل مورد نظر برش های کوچک ایجاد می شود و فولیکولها در آن قسمت قرار میگیرند. یکی از معایب این روش، سرعت پایین انجام آن است. در یک جلسه نمی توان فولیکولهای زیادی را پیوند داد، در نتیجه کاشت به این روش طی چندین جلسه انجام میشود. احتمال بروز تورم، قرمزی و خونریزی نیز در این روش وجود دارد.
روش SUT
روش SUT، یکی از جدیدترین روش های کاشت مو در جهان می باشد. در این روش نیازی به استفاده از تیغ جراحی و بیهوشی نیست و کاملا بدون زخم، برش و یا هرگونه عارضه ای انجام میشود.
در این روش، با استفاده از میکروموتورهای تمام اتوماتیک در یک جلسه، حدود 14 هزار تار مو را میتوان پیوند داد. این روش، 3 برابر موثرتر از روشهای قدیمی است. احتمال آسیب دیدن و از دست رفتن سلولهای پیوندی بسیار کم است و تا جایی که ممکن است از ظرفیت و تراکم بانک مو برای پیوند استفاده میشود. روش SUE عوارض ناشی از پیوند را تا حد زیادی کم کرده است و افراد میتوانند یک یا دو روز پس از انجام پیوند به فعالیتهای روزانه خود بازگردند.
دقت داشته باشید که پس از کاشت مو کبودی و تورم، بی حسی، درد، ضربان قبل بالا، احساس ناراحتی، احساس کشیدگی در پوست سر و ایجاد گالهای کوچک در مناطق تحت درمان پوست سر طبیعی است. همچنین ممکن است که نیاز باشد که برای چند روز از پانسمان و یا بانداژ استفاده کنید.
عوارض جراحی کاشت مو
توجه به این نکته ضروری است که تمامی عملهای جراحی تا حدی عوارض دارند. برخی از عوارض احتمالی جراحی کاشت مو عبارت است از:
- خونریزی و عفونت
- زخمهایی که ممکن است شدید، برجسته، قرمز و خارشدار باشند.
- آسیبهای عصبی از جمله از دست دادن دائمی حس در ناحیه جراحی شده
- از بین رفتن گرافتهای پوستی
این موارد، تنها بخشی از عوارضی هستند که افراد ممکن است پس از جراحی با آن روبهرو شوند. سابقه پزشکی و یا شیوه زندگی شما ممکن است شما را در معرض خطر و یا عوارض بیشتری قرار دهد. برای اطلاعات بیشتر، بهتر است که با پزشک خود مشورت کنید.
مراقبت های پس از کاشت مو
پزشکان مراقبتهای لازم پس از انجام کاشت مو را به افراد اطلاع میدهند، اما بهطور کلی لازم است که موارد زیر را رعایت کنید:
- از زخمها پیش از بهبود آنها به دقت مراقبت کنید.
- ورزش و یا هر گونه فعالیتی که باعث افزایش جریان خون میشود را انجام ندهید. توجه داشته باشید که این کار ممکن است باعث خونریزی زخمهای شما شود.
- هرگونه درد شدید، خونریزی و یا علائم غیر معمول را به پزشک خود اطلاع دهید.
در آخر توجه داشته باشید که اکثر پیوندهای مو با موفقیت انجام میشوند. پس از انجام کاشت، ممکن است 9 ماه طول بکشد تا موها ریشه دار شوند و شروع به پر شدن کنند. ریزش موهای کاشته شده پس از چند ماه، کاملا طبیعی است و این موها مجددا رشد خواهند کرد.
پیشنهاد پروماگ جهت مطالعه بیشتر :
- هر آنچه که باید درباره جوش صورت، جوش بدن و روش های درمان آنها بدانید
- آیا رنگ کردن مو در دوران بارداری مضر و خطرناک است ؟
- اشتباهات رایجی که در هایلایت مو انجام می دهیم