دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

بارداری و زایمان

همه چیز در مورد افسردگی بارداری و راه های تشخیص و درمان آن

دوران شیرین بارداری یکی از شادترین و زیباترین مراحل زندگی هر زوجی است. شاید هر زنی آرزو کند که چنین تجربه ای را داشته باشد و بتواند به همه بگوید که او هم احساس مادر بودن را داشته است. با این حال، متاسفانه حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از زنان باردار ممکن است در این دورانی که قرار است زیباترین لحظات زندگی آن ها باشد، مبتلا به افسردگی بارداری می شوند.

ولی سوال اینجاست که افسردگی بارداری چیست؟ چه کسانی دچار آن می شوند و برای جلوگیری از بروز چنین اختلالی چه می توان کرد؟ اگر چنین شرایطی پیش آمد باید چه کرد؟ آیا راهی برای درمان و مقابله با افسردگی بارداری وجود دارد؟ آیا افراد خاصی استعداد ابتلا به این اختلال را دارند؟ آیا این اختلال در همه افراد به یک شکل بروز می کند؟

در ادامه این مطلب از مجله ی آنلاین پروماگ در مورد افسردگی حاملگی بیشتر صحبت می کنیم. با ما همراه باشید.

نوشته های مشابه

افسردگی در بارداری چیست؟

یک واقعیت غمگین و شوکه آور این است که ۵۰ درصد زنانی که در دوران بارداری افسردگی بارداری را تجربه می کنند، دچار افسردگی عمیق تر و مستمر بعد از زایمان خواهند شد. افسردگی به خودی خود، در هر زمانی از زندگی که رخ دهد، دوران سختی را برای فرد و عزیزانش رقم می زند. حالا تصور کنید که فرد باردار هم باشد!

با این حال، خود ماهیت بارداری به فرد نیرو و انگیزه ای مضاعف برای مقابله با افسردگی می دهد. به همین دلیل می بینیم که مادران بارداری که افسرده می شود، بیش از افراد افسرده ای که باردار نیستند در مقابله با افسردگی تلاش می کنند.

در ادامه مطالبی را تقدیم حضور شما می کنیم تا با خواندن آن ها دریابید که چه تفاوتی میان ناموزونی های روحیه ای و عاطفی طبیعی که به خاطر تغییرات هورمونی در دوران بارداری ایجاد می شود و افسردگی بارداری وجود دارد.

ابتدا باید این نکته را ذکر کنیم که افسردگی بارداری درست مانند هر افسردگی دیگری است که در دوره های متفاوت زندگی برای هر شخصی رخ می دهد. تنها تفاوت آن با بقیه افسردگی ها این است که در دوران بارداری رخ می دهد. این افسردگی ممکن است به خاطر فشارهای بیرونی پیش بیاید یا این که به خاطر ترشح بیش از حد، نا کافی یا عدم ترشح برخی از هورمون ها روی دهد.

افسردگی بارداری

علائم افسردگی بارداری چیست؟

اگر علائمی را که در ادامه ذکر می کنیم بیش از دو هفته در دوران بارداری داشته باشید، ممکن است به افسردگی بارداری دچار شده باشید. در این صورت حتما باید به روانشناس یا روانپزشک خود مراجعه کنید و از آن ها کمک بگیرید.

  • احساس غم و اندوه پایدار
  • مشکل و اختلالات خواب، خواب بیش از حد، و یا احساس نداشتن خواب کافی
  • افکار پایدار و مکرر در مورد مرگ یا فکر کردن مداوم به خودکشی
  • تغییرات در عادات غذا خوردن یا کاهش یا افزایش شدید اشتها
  • افکار ناامید کننده یا فکر کردن در مورد ناامیدی
  • از دست دادن علاقه به فعالیت ها و چیزهایی که قبلا از انجام دادن آن ها لذت می بردید

این علائم، نشانه های کلی افسردگی بارداری و دیگر انواع افسردگی هستند و در صورت پایدار بودن (بیش از دو هفته) حتما باید با متخصص روانشناس یا روانپزشک در میان گذاشته شوند.

 افسردگی بارداری

چه عواملی باعث بروز افسردگی در بارداری می شود؟

در زیر مواردی را ذکر می کنیم که ممکن است در بروز افسردگی بارداری نقش داشته باشند :

  • مشکلات زناشویی و رابطه ای
  • مشکلات مالی و فشارهای اقتصادی
  • عوارض جانبی بارداری
  • درمان هایی که قبل از باردار شدن برای باردار شدن انجام داده اید
  • پیشینه افسردگی در خانواده و اقوام

مسائل دیگری مثل اختلال در ترشح هورمون ها، ویژگی های ژنتیکی و وراثتی، مشکلات تغذیه ای و غیره هم می توانند باعث بروز افسردگی بارداری شوند. حالا برای مقابله با این نوع افسردگی چه باید کرد؟

راه مقابله با افسردگی در بارداری چیست؟

از آن جا که شما و فرزند عزیزتان باید در بهترین حالت خود قرار بگیرید، پزشکان ممکن است راه های متفاوتی را برای مقابله با افسردگی در حاملگی به شما توصیه کنند. گاهی حتی ممکن است تجویز و مصرف داروهای بی خطر هم جزئی از درمان شما باشد. در زیر چند پیشنهاد برای مقابله با افسردگی بارداری ارائه شده است:

  • گروه درمانی با دیگر مادران باردار و افسرده
  • درمان خصوصی نزد روانپزشک مخصوص خودتان
  • استفاده از داروهای بی خطر و بدون عارضه
  • نور درمانی

در موارد حادتر روش های درمانی پیچیده تری هم به مادران افسرده پیشنهاد می شود. در این روند، حمایت و همراهی از طرف شوهران نیز بسیار مهم است و مادرانی که از حمایت همسران خود برخوردار باشند، دوران افسردگی بارداری را با موفقیت بیشتری پشت سر می گذارند.

افسردگی بارداری

افسردگی بارداری چه تاثیراتی بر جنین می گذارد؟

این که نگران فرزند خود باشید عادی است. ولی باید بدانید که تا وقتی که افسردگی شما به حدی نرسیده باشد که از نیازهای غذایی خودتان چشم پوشی کنید و دچار سوء تغذیه نشده باشید، و تا زمانی که به فکر آسیب رساندن به خودتان نیفتاده باشید، فرزند شما هیچ آسیبی نخواهد دید و جایش امن است.

باید بدانید بیشترین دلیل مرگ جنین هایی که بر اثر افسردگی مادر، قبل از زایمان فوت می کنند، به خاطر اهمیت ندادن مادر به سلامت خود و فرزندش است.

افسردگی بارداری

سخن آخر

باید قوی باشید و بدانید که احساس ناراحتی و نگرانی برای فرزندتان طبیعی و گذرا است. این را هم بدانید که اگر علائمی که در بالا ذکر شد هر از چندگاهی به سراغ شما بیاید، و آن هم به خاطر تغییرات هورمونی یا فشارهای زندگی، شما افسرده نیستید و سعی کنید خودتان را با فکر و وسواس افسردگی بارداری مشغول نکنید.

تنها زمانی باید نگران باشید که این علائم پایدار باشند و بیش از چند هفته در شما حضور داشته باشند. آن وقت باید خونسردی خودتان را حفظ کنید و به روانپزشک مراجعه کنید. اگر به حرف ها و راهنمایی های روانشناس و روانپزشکتان خوب عمل کنید، این دوران را با موفقیت و با کمترین عوارض پشت سر خواهید گذاشت.

از این که این مطلب را تا انتها مطالعه کردید سپاسگزاریم.

پروماگ برای شما مادران و همسرانی که به فکر سلامت خود و فرزندانتان هستید، آرزوی لحظاتی زیبا و فرزندانی سالم را دارد. قوی باشید و فرزندانی قوی به دنیا بیاورید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا