دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

پزشکیسلامت

خطراتی که نوجوان شما را بدلیل بی خوابی و یا داشتن خواب ناپیوسته تهدید می کنند …

بسیاری از دانش آموزان نوجوان کمتر از مدت توصیه شده یعنی همان 8 تا 10 ساعت در شب می خوابند. این یعنی بی خوابی در نوجوانان که می تواند تأثیرات مضری بر روی سلامتی آنها داشته باشد. شاید این تأثیرات خود را در کوتاه مدت نشان ندهند، اما بی شک شما در طولانی مدت شاهد اثرات منفی بی خوابی در نوجوان خود خواهید بود. یکی از این تأثیرات منفی بی خوابی در نوجوانان تأثیر بر روی شناخت و سطح گلوکز خون آنها است.

ما در این مطلب سعی داریم تا در مورد این موضوع به طور کامل صحبت کنیم. پس با ما تا انتهای یک مطلب دیگر از مجله اینترنتی پروماگ همراه باشید تا با شما در مورد بی خوابی نوجوان شما صحبت کنیم.

بی خوابی، خواب نا پیوسته و پیوسته در نوجوانان

با این حال مشخص نیست که آیا خواب کوتاه در شب همراه با چرت زدن در طول روز می تواند به اندازه خواب طولانی در طول شب و بدون چرت زدن در طول روز خوب و مفید باشد یا خیر. محققان برای اولین بار بیان کردند که برنامه های مختلف خوابیدن با یک فرصت کامل خوابیدن در طول 24 ساعت شبانه روز و همچنین بی خوابی ممکن است اثرات متفاوتی بر سطح شناخت، گلوکز و قند خون نوجوانان داشته باشند.

این اولین مطالعه برای جمع آوری شواهد تجربی در مورد این مفهوم است که “آیا یک برنامه خاص خوابیدن برای یک هدف سلامتی خاص ممکن است برای یک هدف سلامتی دیگر مناسب نباشد یا خیر؟”.

تعداد انگشت شماری از مطالعات که خواب نا پیوسته را با مدت زمان خواب معمولی در بزرگسالان سالم بررسی کرده اند، دریافتند که هر دو برنامه عملکرد مغز را به طور متفاوتی تحت تأثیر قرار می دهند. با این حال، هیچ مطالعه ای در مورد تأثیر چنین برنامه هایی بر عملکرد مغز و میزان قند خون همراه یکدیگر انجام نشده است، به ویژه هنگامی که خواب کامل کمتر از مقدار مطلوب باشد. این موضوع به دلیل ارتباط بین خواب کوتاه یا همان بی خوابی و خطر ابتلا به دیابت حائز اهمیت است.

بی خوابی

محققان، عملکرد شناختی و سطوح گلوکز را پس از مطالعه استاندارد بر روی دانش آموزان 15 تا 19 ساله، در طی دو هفته آموزشی شبیه سازی شده با خواب کوتاه یا بی خوابی در روزهای حضور در مدرسه و زمان خواب کامل در آخر هفته ها اندازه گیری کردند. در روزهای حضور در مدرسه، این دانش آموزان یا خواب مداوم 6.5 ساعته در طول شب یا خواب نا پیوسته داشتند (5 ساعت خواب در طول شب به علاوه 1.5 ساعت خوابیدن در طول روز).

یکی از محققان این تحقیق گفت:

“ما این مطالعه را زمانی انجام دادیم که پس از اینکه به تعدادی از دانش آموزانی که بی خوابی داشتند توصیه کردیم به سراغ عادات خوب خوابیدن بروند، آنها از ما پرسیدند آیا می توانند زمان خوابیدن خود را در طول روز و شب تقسیم کنند، و تنها در طول شب 8 ساعت نخوابند.”

این محققان دریافتند که در مقایسه با خواب 9 ساعته در طول شب، داشتن تنها 6.5 ساعت خواب در 24 ساعت، عملکرد و خلق و خوی را تحت تأثیر قرار می دهد.

این نکته جالب توجه است که در شرایط محدود خواب، دانش آموزانی که در گروه خواب نا پیوسته قرار داشتند، دارای حساسیت، هوشیاری، حافظه و خلق و خوی بهتری نسبت به دانش آموزانی بودند که به طور مداوم 6.5 ساعت در طول شب می خوابیدند. این یافته بسیار با ارزش است زیرا مدت زمان خواب کامل اندازه گیری شده در طول 24 ساعت در گروه اول بسیار کم بود.

با این حال، برای سطوح گلوکز، برنامه خواب پیوسته به نظر بهتر می رسد. در حالی که خواب 6.5 ساعته در طول شب بر میزان گلوکز تاثیر نمی گذارد، گروه دانش آموزانی که دارای خواب نا پیوسته بودند، افزایش بیشتری در سطوح قند خون در هر دو هفته حضور در مدرسه نشان دادند.

خطراتی که در بی خوابی کودک را تهدید می کنند

اگر چه مطالعات بیشتری لازم است تا دریابیم که آیا ممکن است این مقدار افزایش گلوکز در آینده به دیابت تبدیل شود یا خیر، یافته های فعلی نشان می دهند که فراتر از مدت زمان خوابیدن، برنامه های متفاوت خواب می توانند جنبه های مختلف سلامت و عملکرد را در جهت هایی که به این زودی ها مشخص نمی شود، تحت تاثیر قرار دهند. طبق نظرسنجی هایی که صورت گرفته است، اکثر افراد چه در سنین کودکی و نوجوانی و چه در میان بزرگسالان برنامه خواب نا پیوسته را ترجیح می دهند.

آنها می گویند که خوابیدن در مدت طولانی به طور پیوسته آنها را خسته می کند و از طرفی هم اگر در طول روز یکی دو ساعت نخوابند نمی توانند به کارهای خود برسند و خیلی سریع خسته می شوند.

 

بی خوابی

سخن پایانی

در شرایط بی خوابی، تأثیرات بر عملکرد شناختی و سطوح گلوکز بستگی به نحوه توزیع خواب دارد. بی خوابی می تواند تأثیرات منفی بر روی سلامت جسم و روان فرد داشته باشد. با توجه به این مسائل، سعی کنید حواستان بیشتر بر خواب کودک و نوجوانتان باشد، چرا که بدین ترتیب خیلی راحت تر می توانید از اثرات منفی بی خوابی و عادات بد خوابیدن جلوگیری کنید.

از اینکه بار دیگر با ما در مجله آنلاین پروماگ همراه بودید، از شما متشکریم. امیدواریم مطلب ما برایتان مفید بوده باشد و بتوانید با آگاهی بالا به کودک خود کمک کرده و عادات خواب او را تنظیم کنید.


پیشنهاد می کنیم این مطالب را حتماً مطالعه کنید :

یک دیدگاه

  1. چکار کنیم آخه پسرم تا دیروقت بیداره و صبح ها هم دیر بیدار میشه ممنون میشم راهنمایی کنید با مطالعه این مقاله نگران پسرم شدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا