دنیا از دیدگاه نوزادان یا در واقع دنیای نوزادان
با درک دنیای نوزادان، شما می توانید درک کنید که کودک دلبند شما تا چه اندازه از اتفاقاتی که در اطرافش می افتد اطلاع دارد و در واقع قدرت درک و فهم او چقدر است! شاید برای همه این مسئله خیلی سؤال برانگیز باشد و نتوانید آن را درک کنید، اما در واقع فهمیدن و درک کردن دنیای نوزادان خیلی کار دشواری نیست و شما تنها با خواندن این مطلب می تواند تمامی حرکات نوزاد خود را درک کنید و آنها را بشناسید. ما در این مطلب از مجله پروماگ در مورد دنیا از دیدگاه کودک دلبند شما و دنیای نوزادان صحبت می کنیم، تا شما نیز بتوانید نوزاد خود را درک کرده و ارتباط نزدیک تری با او برقرار کنید. با ما تا انتهای مطلب همراه باشید.
شنیدن و دیدن اولین مسئله در دنیای نوزادان است که اهمیت دارد!
هر پدر و مادری فکر می کند که نوزاد او نابغه است. و شاید زمانی که شما بتوانید دنیا را از دیدگاه نوزاد خود ببینید و دنیای نوزادان را درک کنید، متوجه شوید که این ادعا خیلی دور از انتظار نیست. حواس نوزاد شما در حالی که او هنوز در رحم مادرش است شروع به توسعه یافتن می کند، و این حواس در طول سال اول زندگی او با سرعت شگفت انگیزی پیشرفت می کنند. بدون در نظر گرفتن این مسئله که نوزاد شما بسیار کوچک و ناتوان است، او اطلاعات زیادی را پردازش کرده و از آنها برای برقراری ارتباط با شما استفاده می کند.
شنیدن یکی از مهمترین مسائل دنیای نوزادان
کودک شما می تواند صداها را در سه ماهه سوم بارداری تشخیص دهد، بنابراین این حس در هنگام تولد بسیار قوی و قابل توجه است. او صداهای آشنا به ویژه مادر خود را به راحتی تشخیص خواهد داد، زیرا بیشترین صدایی که او در داخل رحم به آن گوش می داد صدای مادرش بود! اگر بخواهیم شنیدن اصوات را در دنیای نوزادان شرح دهیم او قادر است آهنگ ها و داستان هایی را که در طول شش هفته آخر بارداری شنیده است را تشخیص دهد.
مایکل یوگمن، متخصص اطفال در کمبریج، ماساچوست می گوید:
“زمانی که نوزاد شما یک ماه دارد، می تواند تفاوت بین صداهای خاصی مانند “پا” و “با” را بیان کند. زمانی که نوزاد 6 ماه دارد، می تواند نام خود را تشخیص داده و با صدا کردن اسمش به آن پاسخ دهد. در این زمان کودک شما شروع به تولید صداهای خاصی می کند (که از نظر خودش صحبت می کند) و صداهای دیگری را که دوست دارد کشف می کند، به عنوان مثال صدای خودش را!”
صداهایی که در دنیای نوزادان دوست داشتنی هستند!
1- صداهای سفید – صداهایی مانند صدای جارو برقی، رادیو، و صدای پنکه. این دست صداها تداعی کننده صداهای آرامش بخش در رحم هستند.
2- تن صدایی که همه ما در هنگام صحبت کردن با نوزادان از آن استفاده می کنیم – نوزادان معمولأ صداهای بلند را دوست دارند. صداهای آرامتر خیلی برای آنها جذاب نیستند.
3- موسیقی – به خصوص لالایی ها و آوازهای کودکانه در دنیای نوزادان از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
ممکن است فکر کنید کودک شما برای خوابیدن به سکوت نیاز دارد، اما در واقع او به صدای (صدای بلند) رحم مادرش عادت کرده است و این قبیل صداها برای او آرامش بخش هستند. بنابراین زمانی که او خوابیده است، کمی سر و صدا کنید تا نه تنها به سکوت عادت نکند چرا که خود شما اذیت خواهید شد، بلکه با این سر و صداها احساس امنیت رحم مادر برایش تداعی شده و بهتر می خوابد!
دید مسئله مهم دیگری که در دنیای نوزادان حائز اهمیت است!
دید تنها مسئله ای است که در هنگام تولد نوزاد کمترین رشد را دارد. طبق نظر محققان نوزادان تازه متولد شده تنها می توانند فاصله حدود 20 سانتی متر دورتر از خود را ببینند. علاوه بر این، دنیای نوزادان یک دنیای تار و زیبا شبیه به یک تنگ بلوری است، چرا که چشم های او هم با یکدیگر کار نمی کنند، بنابراین او نمی تواند به خوبی تمرکز کند. اما دید محدود او در واقع به او کمک می کند تا به شما احساس وابستگی داشته باشد.
محققان می گویند که دید نوزاد شما به گونه ای است که او می تواند در هنگام غذا خوردن چهره مادرش را ببیند و او را تشخیص دهد… یک چهره آشنا و دوست داشتنی که باعث آرامش نوزاد می شود…
توانایی دید نوزادان تازه متولد شده
- نوزادان تازه متولد شده: در دنیای نوزادان تازه متولد شده نگاه کردن به چهره مادر و پدر یکی از دوست داشتنی ترین چیزهایی است که آرامش غیر قابل وصفی برای نوزاد به همراه می آورد. نوزادان دوست دارند به چهره رنگ مو و چشم های پدر و مادر خود نگاه کنند. از آنجایی که دید رنگی نوزاد هنوز به طور کامل توسعه نیافته است، او جذب طرح های سیاه و سفید، الگوهای جسورانه، اشیاء بزرگ و رنگارنگ می شود.
- نوزادان دو ماهه: اکنون که چشم های نوزادان با یکدیگر کار می کنند، اکثر آنها می توانند یک شیء متحرک را دنبال کنند. مغز نوزاد شما شروع به درک و پیگیری حرکت اشیاء می کند، بنابراین او دوست دارد به تماشای تلفن همراه شما بنشیند و یا در مقابل یک آئینه بازی کند. توجه داشته باشید که تا زمانی که نوزاد شما دو ماهه شود، بینایی محیطی او قوی تر از بینایی مرکزی او است.
- نوزادان چهار ماهه: دنیای نوزادان چهار ماهه بسیار رنگارنگ است چرا که هم اکنون آنها می توانند رنگ ها را ببینند، بنابراین اسباب بازی ها برایشان جذاب تر می شوند. همچنین اکنون نوزاد شما درک عمیق تری دارد و می تواند اشیاء را در یک اتاق تشخیص داده و آنها را دنبال کند.
- نوزادان شش ماهه: دنیای نوزاد شما در این سن بزرگ می شود. کودک شما هم اکنون قادر به دیدن جزئیات دقیق تر است، بنابراین او ممکن است جذب اشیائی شود که پیش از این هرگز علاقه ای به آنها نشان نداده بود: چهره خرس عروسکی او، طراحی روی خرگوش خود و یا درخت پشت پنجره اتاق خواب خود.
طعم و لمس سومین مسئله مهم در دنیای نوزادان است!
طعم
حس طعم نوزاد در رحم مادر رشد می کند، زیرا او از طریق مایع آمنیوتیک مادر در معرض رژیم غذایی او قرار می گیرد. طعم یکی از حس هایی ست که از همان بدو تولد وارد دنیای نوزادان می شود. شما همچنان این به اشتراک گذاری طعم را پس از تولد نوزاد نیز ادامه خواهید داد، از آنجا که طعم و مزه مواد غذایی نیز وارد شیر مادر شده، و باعث می شود طعم شیر هر دفعه کمی متفاوت تر از قبل باشد. اما خیلی اهمیت ندارد که مادر در دوران بارداری یا در ماه های اولیه به دنیا آمدن نوزاد خود چه غذایی می خورد، چرا که شیر مادر شیرین است و به همین دلیل نوزاد هر طعم شیرینی را دوست خواهد داشت.
دنیای نوزادان و شروع خوردن مواد غذایی جامد
هنگامی که کودک شما برای خوردن غذاهای جامد آماده می شود (معمولأ در 4 تا 6 ماهگی)، او همچنان مواد غذایی شیرین را دوست خواهد داشت. به همین دلیل است که مواد غذایی شیرین مانند سیب زمینی یا موز در دنیای نوزادان طرفداران زیادی دارند، اما لوبیا سبز یا نخود سبز جایی در این دنیا ندارند!
انواع مواد غذایی مختلف را در رژیم غذایی نوزاد خود قرار دهید و در نظر داشته باشید که معرفی غذاهای جدید ممکن است برای نوزادی که به خوردن شیر عادت کرده است دشوار باشد، چرا که نوزادان به خوردن مواد غذایی شیرین عادت دارند و همه مواد غذایی نیز طعم شیرینی ندارند. اگر در هنگام شیر دادن به نوزاد خود همه مواد غذایی را در لیست غذایی خود قرار دهید، حتی مزه های تند و ناخوشایندی مانند سیر، نوزاد شما خیلی راحت تر طعم های مختلف غذایی را قبول خواهد کرد.
لمس و دست زدن یکی از دوست داشتنی های دنیای نوزادان است
محققان می گویند لمس اولین حس در رحم است و احتمالا در هنگام تولد پیشرفته تر می شود. نوزادان در تماس های فیزیکی بسیاری شرکت می کنند که باعث می شود آنها احساس راحتی و دوست داشته شدن داشته باشند. لمس و تماس فیزیکی بیش از هر چیز دیگری باعث به وجود آمدن احساس نزدیکی بین شما و نوزادتان می شود.
در دنیای نوزادان راه های بسیاری برای برقرای ارتباط نزدیک با والدین وجود دارد:
1- نوزاد خود را در آغوش بکشید و به او مراقبت کانگوریی (تماس پوستی نوزاد با مادر) را هدیه دهید.
2- در هنگام غذا خوردن پشت نوزاد خود را ماساژ دهید.
3- او را به آغوش بکشید و صورتش را روی صورت خود نگه دارید.
4- او را بر روی یک پتوی نرم بخوابانید.
5- او را به آرامی ماساژ دهید.
هنگامی که نوزاد شما حدود 6 ماه دارد، او مشتاق خواهد بود که جهان را با دو دست خود کشف کند. او از کشف بافت های مختلف، مانند برچسب های زبر بر روی پتو، اسباب بازی های پلاستیکی نرم و ته ریش صورت پدرش، موهای مادر و توپ های سفت و نرم لذت می برد.
با امکان لمس اشیاء دنیای نوزادان جذابیت بیشتری برای او ایجاد می کند. هر چیزی که نوزاد شما بتواند به آن دست بزند، در نهایت به دهان خود خواهد گذاشت، زیرا دهان او پر از گیرنده های لمسی است.
بوییدن یکی دیگر از مسائل مهم دنیای نوزادان!
هنگامی که شما شش ماهه باردار بودید، توانایی بوییدن در نوزاد شما به وجود آمد. در واقع، از آنجایی که این حس عمدتأ از تولد تا 8 سالگی افزایش می یابد، قدرت تشخیص بوی فرزند شما برای مدتی بهتر از شما خواهد بود. او از این حس برای کشف دنیای خود استفاده می کند، و می داند که شما را می شناسد، زیرا او می تواند مادرش را با عطر و بوی منحصر به فرد شیر مادر خود تشخیص دهد، قبل از اینکه حتی یک هفته از تولدش بگذرد!
سخن پایانی
در این مطلب سعی بر آن بود که شما را با دنیای نوزادان آشنا کنیم. شما با درک دنیای آنها می توانید خیلی راحت تر از نوزاد خود مراقبت کنید و به نیازهای او پاسخ دهید. شاید گذراندن زمان با نوزاد و مراقبت از او دشوار باشد، اما با درک دنیای آنها می توانید این زمان را به شیرین ترین نحو ممکن بگذرانید. از اینکه بار دیگر با مجله آنلاین پروماگ همراه بودید از شما متشکریم. امیدواریم مطلب ما برایتان مفید بوده باشد.