آشنایی با دردسر همیشگی شکستگی LCD موبایل و راههای تعمیر آن
در حال حاضر که بیشتر فعالیتهای زندگی، به خاطر پیشرفت تکنولوژی، به صورت مجازی و آنلاین انجام میشود، اهمیت استفاده از گوشیهای هوشمند هم افزایش پیدا کرده است. البته در این بین، وابستگی شدید اکثر مردم دنیا، به گوشی هوشمند و فضای مجازی، امری غیر قابل انکار است. با این اوصاف، طبیعی است که وارد شدن هرگونه آسیبی به گوشی همراه، مانند شکستن LCD موبایل، باعث ایجاد استرس، نگرانی و مختل شدن برخی از برنامههای شما شود.
ال سی دی موبایل در واقع مهمترین بخش یک گوشی محسوب میشود. شکستگی یا خرابی آن باعث میشود، شما برای رفع مشکل، متحمل هزینهی زیادی شوید، علاوه بر این ممکن است، LCD جدید کیفیت خوبی، مانند ال سی دی قبلی نداشته باشد. البته توجه داشته باشید که هر شکستگی یا ترکی که روی گوشی ایجاد میشود، مربوط به شکستگی ال سی دی گوشی نیست. در واقع صفحه گوشی موبایل، از چند لایه تشکیل شده است، که در ادامهی این مقاله به لایهها و انواع شکستگی صفحهی گوشی اشاره خواهیم کرد، پس تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.
صفحه موبایل از چه لایههایی تشکیل شده است؟
شاید در نگاه اول به صفحهی موبایل خود، فکر کنید که صفحه روبروی شما فقط ال سی دی گوشی است و هیچ لایهی دیگری وجود ندارد. اما در واقع صفحه گوشی، علاوه بر لایه ال سی دی، دو لایه دیگر هم دارد. لایه اول آن، که با نام گلس شناخته میشود، در واقع نقش محافظتی دارد و در کارخانهای که گوشی ساخته میشود، روی صفحه نصب میشود.
توجه داشته باشید، گلس محافظی که خود شما، برای محافظت بیشتر، روی گوشی نصب میکنید با گلس خود گوشی، متفاوت است. کیفیت و جنس گلسها، با هم متفاوت است، در واقع کارخانههای سازندهی گوشی، که گوشیهای با کیفیت تولید میکنند، از گلسهای با کیفیتتری روی گوشیهای خود استفاده میکنند.
لایه دوم که با نام تاچ یا Touch Screen شناخته میشود، وظیفهی مهمی بر عهده دارد و سالم بودن آن، برای کارکرد صحیح گوشی، لازم و ضروری است. همانطور که، از نام لایه تاچ مشخص است، این لایه برای دریافت، اطلاعات لمسی که از طرف شما به گوشی داده میشود، کاربرد دارد. خرابی این بخش، باعث میشود، هنگام لمس صفحه گوشی، عمل مد نظر شما در گوشی انجام نشود، یا عمل اشتباهی انجام بگیرد.
لایه سوم و مهمترین لایه در صفحه گوشی، ال سی دی نام دارد. در واقع ال سی دی است که تصاویر و اطلاعات داخل گوشی را برای ما نمایان و قابل مشاهده میکند. شکستن LCD موبایل یا خراب شدن آن به هر نحوی مانند: نفوذ الکل به آن هنگام تمیز کردن و… باعث میشود، صفحه گوشی به طور کامل سیاه شود و دیگر هیچ چیزی نشان ندهد، یا اینکه به صورت تار، همراه با لکههای سیاه روی گوشی باشد.
تفاوت شکستگی و خرابی گلس، تاچ و ال سی دی موبایل با یکدیگر؟
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، گلس گوشی برای محافظت بیشتر از صفحه گوشی تعبیه میشود. شکستگی این لایه، تغییری در کارکرد گوشی ایجاد نمیکند، اما کار کردن طولانی مدت، با گوشی که گلس آن شکسته است، باعث آسیب دیدن لایههای زیرین، مانند تاچ و ال سی دی میشود.
عوض کردن گلس صفحه گوشی، هزینه کمتری، نسبت به سایر لایههای گوشی دارد. برای حفاظت از صفحه گوشی موبایل خود، میتوانید یک گلس محافظتی، روی گوشی، نصب کنید.
تاچ موبایل که انجام عملیات لمسی، روی گوشی را امکان پذیر میکند، ممکن است حتی بدون شکستن صفحه هم خراب شود، علامتی که خراب شدن تاچ موبایل دارد، کار نکردن صفحهی لمسی گوشی است.
خراب شدن یا شکستن LCD موبایل با نشانههایی مانند: سیاه شدن صفحه گوشی، روشن نشدن گوشی، تار و بیکیفیت شدن تصویر گوشی، کار نکردن تاچ گوشی و … خود را نشان میدهد.
در این موارد بهتر است، به یک مرکز معتبر تعمیر موبایل یا نمایندگی گوشیهای هوشمند، مراجعه کنید و پس از بررسی میزان خرابی ال سی دی، توسط تعمیرکاران مجرب گوشی و اطمینان از خرابی ال سی دی، اقدام به تعویض ال سی دی و رفع مشکل گوشی خود کنید. در چنین شرایطی، دقت داشته باشید که ال سی دی اصل و با کیفیتی روی گوشی شما نصب شود، تا در استفاده از گوشی خود دچار مشکل نشوید.
استفاده از موبایل با صفحهی شکسته ممنوع!
هنگامی که قسمت شیشهای گوشی شما دچار شکستگی میشود، اگر تاچ و نمایش تصاویر و اطلاعات آن، مشکلی نداشته باشد، شاید ترغیب شوید که تا زمان رفع مشکل گوشی، به همان صورت از آن استفاده کنید.
اما این کار باعث میشود به مرور قسمتهای تاچ و ال سی دی هم دچار خرابی شوند. همینطور باعث میشود جیوهای که در ال سی دی گوشی وجود دارد، بر اثر استفاده و گرم شدن گوشی، بخار شود و از قسمتهای شکستهی صفحه، با پوست دست شما برخورد کرده و باعث ایجاد حساسیت و آسیب به شما شود.
اگر نمیخواهید شکستگی صفحه گوشی شما، بیشتر شود، بهتر است با یک چسب نواری یا موارد مشابه، روی شکستگی را بپوشانید، گوشی را به حالت خاموش درآورید و از آن استفاده نکنید.
هنگام شکستن LCD موبایل چه کارهایی انجام دهیم؟
پرچمدار ارجاع تعمیر موبایل در تمام تعمیرگاههای دنیا، شکستن ال سی دی موبایل است. ضربه خوردگی، پرت شدن از ارتفاع، زمین خوردن، ماندن زیر وسایل سنگین در کیف شما، همگی از دلایل اعلام شده شکستگی ال سی دی گوشی است. البته صفحه نمایش های موبایل های هوشمند کنونی، تکنولوژیهای مختلفی دارند. صفحه نمایش های ال ای دی، آمو ال ای دی و سوپر آمو ال ای دی از تکنولوژی های جدید صفحه نمایش در موبایل ها هستند. ممکن است با شکستن صفحه نمایش به بخشی از آن مانند گلس آسیب رسیده باشد و ممکن است عمق شکستگی شما را مجبور به تعویض گوشی کند. این را باید یک تعمیرکار موبایل مشخص کند.
هنگام شکستن LCD موبایل، بهتر است از هر گونه دستکاری در گوشی، خودداری کنید، تا گوشی شما بیشتر از این، دچار آسیب نشود. سپس به مراکز معتبر تعمیر گوشی و نمایندگیها مراجعه کنید و از افراد مجرب برای رفع مشکل گوشی خود کمک بگیرید.
با در نظر گرفتن، هزینه و قیمت بالای ال سی دی و دستمزد برای تعویض آن، میتوانید با کسب اطلاعات لازم ، خرید یک ال سی دی سالم و ابزارهای لازم، خودتان اقدام به تعویض LCD گوشی کنید. البته این کار به مهارت نیاز دارد.
همچنین میتوانید، به جای هزینه کردن روی گوشی شکسته خود، با فروش آن به مراکزی که به قطعات موبایل نیاز دارند، یک گوشی جدید، برای خود تهیه کنید و نگرانی از بابت تقلبی بودن ال سی دی و سایر مشکلات احتمالی نداشته باشید.
در آخر توصیه میکنیم، برای اینکه مشکلاتی مانند، آسیب دیدن صفحه یا ال سی دی گوشی را به حداقل برسانید، میتوانید از گلس محافظتی برای صفحهی گوشی و یک کاور یا گارد، هم برای گوشی تهیه و استفاده کنید.