هزینه های ناشی از نداشتن برنامه ای برای نگهداری از آسانسور
آسانسور بخش از ساختمان است که تا وقتی مشکلی پیش نیاید، مورد بررسی قرار نمی گیرد. و زمانی که مشکلی مانند درب های خراب یا کابل های شکسته به وجود آید، تمام جریان کارکرد را مختل کرده و کابوسی را به بار می آورد. به همین دلیل است که برنامه نگهداری از آسانسور بسیار پر اهمیت می باشد.
اگرچه هزینه برنامه نگهداری از آسانسورهای تجاری ممکن است سرسام آور باشد، اما با در نظر گرفتن آن که هزینه هر بار تماس برای خدمات غیر منتظره چقدر می شود، یکی از کاربردی ترین سرمایه گذاری هایی است که می توانید روی ساختمان خود داشته باشید.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید میتوانید در قدم اول هزینه سرویس و تعمیر آسانسور را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال تعمیرکار آسانسور در تهران باشید میتوانید درخواست تعمیر آسانسور ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
برای آن که شما را روشن کنیم، در ادامه درباره هزینه های معمول یک آسانسور بدون برنامه برای نگهداری، توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.
عواقب ناشی از عدم داشتن برنامه نگهداری از آسانسور
بدون داشتن برنامه نگهداری، یک قطعه معیوب تا زمانی که مشکلی بزرگتر پیش بیاید، نادیده گرفته می شود. هزینه یک تعمیر دقیقه نودی نیز میتواند بسیار زیاد باشد که منجر به ناامیدی مسافران و البته تحمیل هزینه های گزاف می شود.
در ادامه به هزینه های مورد انتظار نگاهی خواهیم انداخت:
- تماس های خدماتی: اگر در زمان ساعات کاری به تماس های خدماتی نیاز پیدا کنید، می توانید انتظار هزینه ای حدود 300 دلار برای هر ساعت را داشته باشید. اما اگر پس از ساعات کاری و برای موارد اورژانسی به خدمات نیاز داشته باشید، این هزینه بیشتر نیز خواهد شد.
- تخطی از قانون: تقریبا در تمام کشورها آسانسورهای تجاری به طور سالانه بررسی می شوند تا اطمینان حاصل شود که برای مسافران ایمن بوده و از قانون تخطی نکرده باشند. یک برنامه نگهداری شامل این موضوع نیز هست. اما اگر برنامه ای نداشته باشید، ممکن است برای نقض قوانین جریمه شوید.
- نوسازی کامل: آسانسورهایی که خدمات روتین دریافت نمی کنند در نهایت به یک ارتقای کلی نیاز دارند، معمولا بسیار زودتر از سیستمی که برنامه نگهداری دارد. که این شامل موتور جدید، پیستون یا دیگر بخش های گران قیمت دیگر، می شود. ویژگی های هر مدرن سازی به اندازه و نوع سیستم بستگی دارد، اما رقم کلی هزینه چیزی حدود 150000 و 1000000 دلار خواهد بود.
هزینه های دیگری نیز وجود دارد. خدمات تلفنی و تخطی از قانون شامل هزینه تعویض قطعات نمی شوند که این موضوع باعث می شود هزینه ها بیشتر نیز شوند. برای مثال یک موتور جدید چینی حدود 5000 دلار هزینه خواهد داشت.
با داشتن یک برنامه نگهداری از آسانسور
انتخاب یک برنامه نگهداری از آسانسور با یک ارائه دهنده خدمات، بهترین راه برای برای اطمینان از قابل اعتماد بودن تجهیزات بوده و باعث می شود سفری ایمن برای مسافران فراهم آید.
زمانی که یک برنامه نگهداری منظم داشته باشید، هزینه های بالا برای خدمات غیر منتظره کنترل می شوند. برنامه نگهداری شامل بررسی های ماهانه سیستم است که در آن مشکلات کوچک بررسی شده و قبل از به وجود آوردن مشکلات بزرگتر برطرف می شوند.
ممکن است برنامه نگهداری شما شامل خدمات 24 ساعته و بررسی های مامانه باشد. این کار باعث می شود آرامش ذهنی داشته باشید و بدانید که افراد خوبی مسئولیت بررسی تجهیزات شما را بر عهده دارند.
هزینه های برنامه نگهداری
آسانسور ساختمان های کوچک معمولا به خدماتی نیاز دارند که حدود 3500 و 5000 هزینه سالانه می شود. برای ساختمان های بلندتر، هزینه چیزی حدود 8000 تا 10000 دلار می باشد. هزینه دقیق یک برنامه نگهداری بر تعداد آسانسورهایی که دارید و نوع سیستم آنها بستگی دارد.
از آنجایی که سیستم هایی که به طور مرتب نگهداری می شوند طول عمر بیشتری دارند، هزینه سالانه این خدمات ارزش سرمایه گذاری را دارد. تجهیزاتی که به طور مرتب نگهداری شوند بسته به نوع آسانسور، میزان استفاده و شرایط موجود تا حدود 20 سال دوام می کنند.
اما به خاطر داشته باشید حتی سیستمی که بهترین مراقبت ها را داشته نیز ممکن است به تعویض قطعات نیاز پیدا کند. برخی از مشکلات معمول آسانسور ها به شرح زیر است:
- کابل/ زنجیرهای کهنه
- درب معیوب
- گسستگی سیستم هیدرولیکی
- نقص هایی در سیستم خودکار
حل این مشکلات بدون داشتن برنامه مراقبت، می توانند دردسر ساز شود.
بسیاری از شرکت های خدمات آسانسور خدماتی ارائه می دهند که برای هر کس با هر بودجه ای مناسب می باشد.باید بررسی کرده و مطمئن شوید که شرکت مورد نظر با مدل و نوع آسانسور شما آشنا بوده و تکنسین هایی داشته باشند که بتوانند کمکتان کنند.
همیشه به یاد داشته باشید آسانسور قطعه بسیار پیچیده ای است که درک آن به آموزش گسترده ای نیاز دارد. افراد غیر حرفه ای نباید سعی در سرویس کردن آن داشته باشند، این کار را به افراد حرفه ای بسپارید!