چه زمانی باید گاز اسپیلت را شارژ کنیم ؟
کولر گازی برای تولید هوای خنک و تهویه هوا از گاز خنک کننده یا مبرد (Refrigerant) استفاده می کند. اگر میزان این گاز از حد استاندارد پایین تر بیاید و یا تمام شود، توان خنک کنندگی کولر از بین می رود و باید گاز کولر گازی تان را شارژ کنید. در این مطلب قصد داریم در رابطه با شارژ گاز کولر گازی یا اسپیلت و نشانه های کمبود گاز خنک کننده کولر صحبت کنیم.
از آنجایی که در دستگاه (air conditioner)، از گاز خنک کننده استفاده میشود، بنابراین یکی از نکاتی که قبل از خرید این دستگاه باید به آن توجه کرد، آشنایی با این گازها است. باید توجه داشته باشیم که این گاز در روند کار کولر گازی نقش مهمی دارد. به عنوان مثال با کم شدن این گاز، سیستم چرخشی دستگاه ممکن است با اختلال روبرو شده و کولر گازی را دچار مشکل کند. پس یادگیری نکاتی درباره گاز خنک کننده باعث میشود دستگاه ما به مدتی طولانی سالم بماند و البته کیفیت خود را نیز به طور ثابت حفظ کند.
گاز خنک کننده در محفظههایی کپسول مانند برای کولرهای گازی و یا کمپرسورهای یخچال بکار برده میشود. یکی از خصوصیتهای آن حالت چرخشی بین گاز و مایع است و این حالت با توجه به نوع دستگاه مصرفی شما، متغیر است. این گاز مادهای است که به طور نامحسوس وجود دارد و غیرقابل مشاهده و بیبو است.
معمولا با کم شدن حجم مبرد، کیفیت کولر گازی نیز به طور قابل ملاحظهای پایین میآید. البته باید تاکید کرد که پایین آمدن کیفیت کولر گازی همیشه دلیلش نمیتواند کم بودن گاز خنک کننده باشد. اما در اینجا قصد داریم نشامه هایی را معرفی که موجب میشود تا در حین روبرو شدن با آنها دست به کار شوید و برای شارژ گاز اقدام کنید. برای این کار البته بهتر است با یک متخصص در زمینه دستگاه تهویه هوا و کولرهای گازی، مشورت شود.
علائم کمبود گاز کولر گازی
در ادامه به معرفی چند نشانه رایج که معمولا در زمان کم شدن میزان گاز خنک کننده کولر اتفاق می افتد می پردازیم تا با دیدن این نشانه ها سریع تر برای شارژ مجدد اقدام کنید و دستگاه را از مشکلات دیگر حفظ کنید.
دریچههای کولر به جای باد خنک، باد گرم پخش میکنند:
گاز خنک کننده نقش عمدهای در گرفتن گرمای اتاق و بیرون دادن آن از فضای محل زندگی شما میباشد. این کار سپس با خنک کردن اتاق شما انجام میگیرد. چنانکه در این مراحل خللی وارد شود، یعنی سطح گاز خنک کننده شما پایین است و باید آن را شارژ کنید.
دمای محیط هیچ وقت به دمایی که برای کولر تنظیم کرده اید نمیرسد:
وقتی کولر گازی خود را در یک دمای مشخص تنظیم کنید ولی در کمال تعجب مشاهده شود که سطح دما به هیچ عنوان به آن درجه نمیرسد باید سریعا به فکر شارژ گاز خنک کننده افتاد.
کولر گازی صدای حباب ایجاد می کند:
شاید این علامت خطرناکی در کولر گازی باشد. بنابراین آن را میتوان از مهمترین علائم خرابی دستگاه در نظر گرفت. معمولا صدای حباب یا هیسی که از دستگاه شنیده میشود به علت وجود درز در دستگاه است. این موضوع باعث میشود تا گاز خنک کننده از آنجا خارج شود و باعث آن صدا شود. پس، جدا از تعمیر دستگاه باید گاز آن را نیز شارژ کنید.
خیلی طول میکشد تا خانه شما خنک شود:
یکی از علائمی که معمولا همه افراد با آن روبرو میشوند، طول کشیدن زمان خنک شدن توسط کولر گازی منزل شما است. بنابراین اولین چیزی که میتوان به آن شک کرد، سطح باقی مانده از گاز خنک کننده است. از آنجایی که این گاز دمای هوای موجود در اتاق را جذب و به بیرون از منزل هدایت میکند، با کم شدن میزان آن، این عمل با اختلال روبرو میشود. البته عوامل دیگری مانند اندازه، موتور و کهنه بودن دستگاه نیز از عواملی هستند که میتوانند باعث چنین مشکلی شوند ولی اگر این عوامل موثر نباشند باید به فکر بالا بردن سطح گاز خنک کننده دستگاه باشید.
وقتی متوجه وجود یخ در کنارههای کولر می شوید:
وجود یخ در کنارههای کولر گازی یکی از علائم مهمی است که اگر به زودی برطرف نشود ممکن است به کل دستگاه تهویه هوا خسارت وارد شود. در این صورت باید هر چه سریعتر با یک تعمیرکار تماس گرفته شود تا سطح گاز خنک کننده را بالا ببرد.
مبلغ قبض برق ناگهانی خیلی زیاد می شود:
گاز خنک کننده وقتی در دستگاه تهویه هوا به اندازه کافی موجود نباشد، دستگاه را دچار چالش میکند و دستگاه نیز برای اینکه کمبود این گاز را جبران کند، سختتر کار خواهد کرد. پس یکی از علائمی که در صورت مشاهده باید به فکر شارژ گاز افتاد، روند نزولی در هزینه قبض ماهیانه برق است.
چکیدن آب در اطراف کولر گازی:
ممکن است آب در اطراف دستگاه اسپیلت، چکه کرده و وارد قسمت گرم کن دستگاه تهویه هوا شود. این موضوع به هیچ وجه برای دستگاه مناسب نیست و آن را ممکن است بسوزاند.
در صورت دیدن هر یک از این نشانه ها باید سریعتر برای شارژ دستگاه اسپیلت خود با کارشناسان فنی تماس بگیرید و از مشکلات بعدی و هزینه های بیشتر اجتناب کنید.
منبع: https://alliancehvac.ca/