دانلود جدیدترین فیلم های ایرانی و خارجی

آموزش

تشکر کردن از دیگران ؛ موقعیت های جدیدی برای سپاسگزاری کردن از دیگران….

راجع به تشکر کردن و موقعیت های استفاده از آن چه می دانید؟ کلیشه های ذهنی باعث می شوند ما از بسیاری واژه ها و عبارات، به درستی استفاده نکنیم و تصور کنیم تنها در همان موقعیتی که همیشه از دیگران دیده ایم، باید از آن ها استفاده کنیم. تشکر کردن از دیگران ، یکی از همان عباراتی ست که می تواند در ارتباطات ما معجزه کند، البته به شرط آن که واژه متشکرم یا معادل های معنایی آن، به درستی و به جا استفاده کنیم. اگر حس می کنید تنها در مقابل دریافت متاع یا خدماتی از دیگران باید تشکر کنید، با مجله ی آنلاین پروماگ همراه باشید تا شما را به هفت موقعیتی که واژه ی متشکرم می تواند اثر گذار باشد، بیشتر آشنا کنیم:

تشکر کردن از دیگران در هفت موقعیت جدید که نمی دانستید.

در برابر تعریف و تمجید دیگران از ما:

همه ی ما ویژگی های منحصر بفردی داریم که دیگران را شگفت زده می کند و دوست دارند از ما تعریف کنند. ما در فرهنگ مان، به غلط یاد گرفته ایم که در این موقعیت سپاسگزاری یا تعریف دیگران،  با فروتنی بی جا، خود را کوچک شمرده و بگوییم او در قضاوت ما اشتباه می کند. شاید از خواندن این سطور خنده تان بگیرد، اما واقعیت این است که ما یا خودمان را به حد کافی دوست نداریم و یا می خواهیم خودخواه و از خود راضی به نظر نرسیم و مراتب فروتنی مان را به دیگران اثبات کنیم.

اگر تحسین دیگران را نسبت به خودمان باور نکنیم و نپذیریم، از دیگران تشکر نکرده ایم؛ بلکه بهتر آن است از طرف مقابل تشکر کنیم. خود را از لذت شنیدن تعریف و تمجید دیگران محروم نکنید و با لبخند آن را بپذیریم و از بابت آن از دیگران سپاسگزاری کنیم.

زمانی که قرار ملاقات ما با دیگران به تعویق می افتد:

دیر رسیدن به قرار ملاقات، بی ادبی محسوب می شود اگر چه ما قصد انجام رفتار بی ادبانه را نداشته ایم. عدم هماهنگی زمان و در پی آن دیر رسیدن به قرار ملاقات، باعث اضطراب  و استرس در ما هم خواهد شد. اگر قرار بود در ساعت مقرری با شخصی ملاقات کنید، اما دیر کرده اید به جای معذرت خواهی کردن و توضیحات معمولی که همه انجام می دهند، از طرف مقابل بابت صبر و انتظاری که برای شما به خرج داده، سپاسگزاری کنید. سپاسگزاری کردن باعث کاهش شدت ناراحتی شخص مقابل خواهد شد و این پیغام را می رساند که متوجه هستید دیر آمدنتان او را متحمل زحمت کرده است. در این موقعیت تشکر کردن بیش از معذرت خواهی پرفایده خواهد بود و نتایج بهتری برایتان به همراه خواهد داشت.

 

تشکر کردن از دیگران
تشکر کردن از دیگران در موقعیت ها نامتعارف جدید را یاد بگیریم…

وقتی کسی با شما درد و دل می کند یا با او همدردی می کنید:

در مقابل در میان گذاشتن احساسات دیگران با خودتان، بهترین روش این است که از آنها بابت اعتمادی که به شما کرده اند، تشکر کنید. اگر کسی با شما درد و دل می کند، از مشکلات تان نگویید تا او تسکین پیدا کند یا متوجه شود درد او کمتر از مشکلات شماست. این روش چیزی را عوض نمی کند، اما به جای آن می توانید از دوست، همکار یا اعضای خانواده تان، بابت این که مورد اعتمادشان قرار گرفته اید، متشکر باشید و بگویید می توانید درک کنید چه شرایط دشواری را تحمل می کند.

وقتی که از شما انتقاد سازنده می شود:

یکی دیگر از واکنش های کلیشه ای که ما در برابر انتقاد دیگران، اتخاذ موضع دفاعی و توضیح دادن است. انجام این کار اصلا لزومی ندارد و به جای دفاع کردن از خودتان، خیلی صمیمانه و ساده، تشکر کنید. بگویید متشکرم و حتما از انتقاد شما در جهت پیشرفت کارم استفاده می کنم.

همه ی ما از شکست می ترسیم و البته که خواهان آن نیستیم، اما اشتباهات و شکست هایی که در زندگی متحمل می شویم، تنها بخش کوچکی از مسیری است که باید طی کنیم. در مقابل کسانی که آن را می بینند و سعی می کنند مسیر درست را به ما نشان دهند، درست ترین روش این است که تشکر کنیم.

وقتی که از شما ناعادلانه و نادرست انتقاد می شود:

همیشه همه ی افرادی که ما را در معرض انتقاد قرار می دهند، دوستدار ما نیستند و قصدشان این نیست که ما را به راه راست هدایت کنند، بکله می خواهند با یک انتقاد بی ادبانه و گستاخانه شخصیت ما را تخریب کنند. با وجود این، بهترین موضعی که می توانید در برابر انتقادات نادرست اتخاذ کنید، باز هم تشکر کردن است. با تشکر کردن خود را از آسیبی که دیگران قصد داشته اند به شما وارد آورند، رهانده اید و اثر نامطلوب کلام شان را خنثی کرده اید.

زمانی که انتقاد یا صحبت های بی ربط یک نفر، نتواند بر روی شما اثر بگذارد یعنی او نتوانسته از موقعیت خود برای دعوا و ایجاد چالش استفاده کند و این چیزی ست که شما برای صلح و آرامش بدان احتیاج دارید.

در برابر نصیحت های دیگران:

کسانی که ما را نصیحت می کنند، اغلب دوستدار ما هستند و قصدشان این است که به ما کمک کنند، اگر چه ما درخواست کمک نکرده باشیم! رفتار مودبانه می گوید، به کسی که درخواست کمک نکرده است، نباید کمک کرد. اما اگر کسی چنین کاری را با ما کرد، چگونه باید واکنش نشان دهیم؟ حتی اگر درخواست کمک نکرده باشید، خیلی ساده بگویید سپاسگزارم.

اگر در مقابل، ضعف های دیگران را به روی آن ها بیاورید، در واقعیت دست به یک اقدام دفاعی و غیر ضروری زده اید. نشان دادن ضعف های دیگران به آن ها، ضعف های ما را پنهان نمی کند. اگر تلاش مان بر این باشد که در همه ی بحث ها به برنده شویم در واقع یعنی هنوز بالغ نشده ایم. عدم نیاز به برنده شدن در برابر دیگران، خود نشانه ای از بلوغ است.

زمانی که نمی دانیم باید از کسی متشکر باشیم یا خیر.

تشکر کردن از دیگران هیچ ضرری ندارد و زمانی که نمی دانید باید از شخصی سپاسگزاری کنید یا خیر، بهترین راه این است که سپاسگزاری کنید.

 

تشکر کردن از دیگران
تشکر کردن از دیگران ، ارزش های معنوی و انسانی ما را زیر سوال نخواهد برد.

سخن پایانی:

انسان ها دیده شدن و درک شدن را دوست دارند و اگر حس کنند از سوی افراد دیگر، عملکرد و  احساسات شان دیده و قدردانی می شود، حس خوبی به دست می آورند. تشکر کردن از دیگران یکی از مواردی ست که باعث می شود ما در ذهن و قلب دیگران، فردی دوست داشتنی باشیم. علاوه بر آن تشکر کردن از دیگران نه تنها از ارزش های ما نخواهد کاست بلکه ما را انسانی با درایت و شعور اجتماعی بالا نشان می دهد.

 از واژه ی متشکرم یا معادل های معنایی آن، بیشتر استفاده کنید.

سیما گودرزی هستم و بابت همراهی شما با وب سایت پروماگ سپاسگزارم. این مقاله برداشت آزادی از صحبت های دکتر بهروز چاوشی روانشناس بالینی در ارگانیک مایندد است. امیدوارم از خواندن آن لذت و بهره ی کافی را برده باشید.

در پایان به شما پیشنهاد می دهم سایر مقالات بخش آموزش پروماگ را بخوانید:

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا